Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ.........




Πριν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος Γενικός Δ/ντης του Δικτύου, η ηγεσία του ΣΕΥΤΠΕ που όπως αποδεικνύεται έχει εξασφαλίσει ανεμπόδιστη κι αυθημερόν πρόσβαση στην εργοδοσία, έσπευσε να τον συναντήσει και να ενταφιάσει στην ουσία μια σειρά σοβαρών καθημερινών προβλημάτων.
Να τι μας μετέφεραν από τη συνάντηση:
Ότι η υπερωριακή εργασία δεν δικαιολογείται, δεν είναι στις προθέσεις της Τράπεζας και η ίδια η Τράπεζα (δια του Γεν.Δ/ντη) θα το ελέγχει και θα το εξασφαλίζει!
Ότι οι συναντήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου δεν δικαιολογούνται, δεν είναι στις προθέσεις της Τράπεζας και η ίδια η Τράπεζα (δια του Γεν.Δ/ντη) θα το ελέγχει και θα το εξασφαλίζει!
Ότι η ατομική παραγωγή, στοχοθεσία κι αξιολόγηση δεν δικαιολογείται, δεν είναι στις προθέσεις της Τράπεζας και η ίδια η Τράπεζα (δια του Γεν.Δ/ντη) θα το ελέγχει και θα το εξασφαλίζει!
Έσπευσαν δηλαδή να βγάλουν λάδι τη Διοίκηση της Τράπεζας, ότι δεν έχει ακούσει για την ατομική στοχοθεσία, ότι δεν ξέρει για τα mail με τους συγκριτικούς πίνακες για την ΑΤΟΜΙΚΗ παραγωγή, ότι τάχα δε συμφωνεί με την τσάμπα εργασία που προσφέρουμε με το ωράριο λάστιχο και το χειρότερο ότι θα το ελέγξει, η εργοδοσία και θα το σταματήσει. Να θυμίσουμε ότι η συνάντηση έγινε μεν με το νέο Γενικό Διευθυντή  ο οποίος όμως είναι διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας εδώ και καιρό, άρα κάτι θα έχει ακούσει, δε μπορεί...
Απροκάλυπτα λοιπόν η ηγεσία του ΣΕΥΤΠΕ αναλαμβάνει το ρόλο του νέου φερέφωνου της νέας Διοίκησης, σπέρνοντας και αυτή αυταπάτες στους συναδέλφους ότι μπορεί Τράπεζα και εργαζόμενοι να έχουμε κοινά συμφέροντα, ότι υπάρχουν καλές και κακές Διοικήσεις, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις θέσεις εργασίας αφού το είπε ένα στέλεχος της Τράπεζας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με δηλώσεις άλλου σωματείου (ξέρετε ποιου) μετά από αντίστοιχες συναντήσεις δεν είναι καθόλου τυχαία. 
Δε μας χρειάζονται αυταπάτες του στυλ “δεν κινδυνεύει η δουλειά μας”,  “κλείστε τα αυτιά” και άλλα τέτοια φαιδρά που τα έχουμε πληρώσει ως εργαζόμενοι και ως κίνημα ειδικά στις Τράπεζες. Η διέξοδος για τους εργαζόμενους παραμένει η ίδια, γυρίζουμε την πλάτη στα σωματεία που στηρίζουν κυβερνήσεις, εργοδοσία και την πολιτική τους με όποια ... προβιά και αν εμφανίζονται, σηκώνουμε κεφάλι, αντιστεκόμαστε, οργανωνόμαστε να αντιμετωπίσουμε ότι έρθει. Σε αυτό το δρόμο βρίσκονται οι δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου στην Πειραιώς.

Υ.Γ. Το αίτημα του Αγωνιστικού Μετώπου  προς το προεδρείο του Συλλόγου για ανοιχτό Δ.Σ. με θέμα τον Οργανισμό προσωπικού, την οργάνωση και συντονισμό με τους άλλους συλλόγους για τη διεκδίκηση της εφαρμογής του, παραμένει φυσικά αναπάντητο. Αλήθεια τι είπε ο κ. Γενικός για το θέμα, μήπως και αυτό δεν το ξέρει;


Για το Αγωνιστικό Μέτωπο ΣΕΥΤΠΕ

Δημήτρης Τζιώκας

80620, κιν: 6974046073
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: