Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!



ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ… ΜΠΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ
 
ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΠΑΡΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΑΝΑΚΛΗΤΗ!
 
ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΘΑ ΠΑΣ - ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
 
ΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ!

Συνάδελφοι,
Πριν αποφασίσουμε να μη συμμετέχουμε σε μια ακόμα απεργία, ας σκεφτούμε με τι δικαιώματα μπήκαμε στον κλάδο και που βρισκόμαστε σήμερα, ένα βήμα πριν την εθελούσια απόλυση!
Η σιωπή μας σήμερα σημαίνει κάλυψη σε τράπεζα και κυβέρνηση να μας λιανίσουν τη ζωή. Σημαίνει την πλήρη υποταγή και τη σκλαβιά μας αύριο. Τη δουλειά ήλιο μ’ ήλιο, την απληρωσιά, την εκμετάλλευση στο χείριστο βαθμό, τον εξευτελισμό μας! Συνεχίζοντας το δρόμο της ηττοπάθειας, της μίζερης μοιρολατρίας, οι μέρες που μας περιμένουν θα είναι ΜΑΥΡΕΣ, πιο μαύρες και από τη Μαύρη Παρασκευή του εμποροϋπαλλήλου
Τα θέλουν όλα. Τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών σαν οδοστρωτήρες θα περάσουν πάνω από τις ζωές των οικογενειών μας, αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα. Είναι αδίστακτοι μπροστά στην κερδοφορία των μεγαλομετόχων τους. Θα τους το επιτρέψουμε; Θα σταυρώσουμε τα χέρια;
Τελευταίο κρούσμα της επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου είναι η τροπολογία που σαν τον κλέφτη αποπειράθηκε να περάσει αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.
Γιατί άραγε αφού είναι μικρή η συμμετοχή στις απεργίες; Κυβέρνηση, αφεντικά, αλλά και τα κόμματα-υπηρέτες τους (η ΝΔ μάλιστα ανυπομονεί να ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο) βιάζονται να αφοπλίσουν πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα και τον απλό εργαζόμενο από το μοναδικό όπλο, που του απομένει σε μια εποχή μάλιστα που κλιμακώνουν τον πόλεμο εναντίον του. Φοβούνται!
Από κοντά κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ΟΤΟΕ και Σύλλογοι στην υπηρεσία των τραπεζιτών με ανακοινώσεις καθησυχαστικές δεν έχουν βγάλει άχνα, δεν έχουν ρίξει ούτε ντουφεκιά κόντρα στην επίθεση σε δικαιώματα και στη συρρίκνωση του κλάδου. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ!!
Tους ξεπερνάμε. Η δύναμη των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό αναδείχτηκε περίτρανα στην διάρκεια των capital controls που οι κλειστές τράπεζες νέκρωσαν την οικονομία!

Ακόμα πιστεύεις ότι δεν γίνεται τίποτα, ότι δεν αλλάζει κάτι;
 
Πότε αλήθεια δοκίμασες τη δύναμή σου και έχεις τέτοια σιγουριά;;

Νεκρώνοντας την παραγωγή για μια μέρα στέλνουμε μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε τα εύκολα θύματα στα σχέδιά τους.
 
Στις Κεντρικές Υπηρεσίες, στις μονάδες RBU (που απαιτούν υπερωρίες), στη Μηχανογράφηση, στα τηλεφωνικά κέντρα, στα καταστήματα παίρνουμε συλλογικά απόφαση για απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Χωρίς την ανθρώπινη εργασία καμιά ηλεκτρονική τραπεζική πλατφόρμα, κανένα ρομπότ, κανένα ΑΤΜ δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να γεμίσει τα θησαυροφυλάκιά των μεγαλομετόχων.

Εμπρός να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας. Εμπρός να τους στριμώξουμε. Εμπρός να τους φοβίσουμε με ό,τι πιο ουσιαστικό και ισχυρό διαθέτουμε στο οπλοστάσιό μας. Την ισχύ του δίκιου των πολλών. Το ιερό δικαίωμα της απεργίας.
Αυτό που τρέμουν οι εργοδότες διαχρονικά μέσα στην ιστορία.
 
Συζητάμε με τους άλλους συναδέλφους. Κάνουμε το βήμα
δηλώνουμε απεργοί. Σπάμε το φόβο.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
 
ΖΗΤΑΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!
 
Να δώσουμε μαζικό, μαχητικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην Ομόνοια στις 10.30 πμ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: