Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!



ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ!  



Κρατάμε ψηλά την κόκκινη σημαία του αγώνα. Ποτισμένη από το αίμα των εργατών. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα μας στη δουλειά και στη ζωή, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά. Τιμάμε τους νεκρούς μας  του Σικάγο το 1886, τους εργάτες του Μάη του ’36, τους διακόσιους της Καισαριανής της Πρωτομαγιά του’44. Το παράδειγμά τους φωτίζει τη διέξοδο σήμερα. Τα ίδια ιδανικά  μας καθοδηγούν και μας εμπνέουν στις δύσκολες κ’ σύνθετες εξελίξεις του σήμερα.
Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πλασάρει το επόμενο μνημόνιο με το τίτλο «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Σχέδιο περαιτέρω εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου, θα στηρίζεται στα συντρίμμια εργατικών δικαιωμάτων και θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τους εργαζόμενους με την πολιτική των προηγούμενων ετών.
Στον κλάδο μας οι τραπεζίτες αλωνίζουν ανενόχλητοι. Ξηλώνουν όποια εργατική κατάκτηση στέκεται εμπόδιο στα σχέδια τους. Η συρρίκνωση του κλάδου, η αυξανόμενη εντατικοποίηση, η  επιστημονικά οργανωμένη εκμετάλλευση πέρα από όρια, η απλήρωτη δουλειά, οι πιέσεις και οι εκβιασμοί, οι στοχοθεσίες, οι μεταθέσεις, τα απλήρωτα σεμινάρια, οι υποβαθμίσεις, η καταστρατήγηση του Οργανισμού Προσωπικού και στο τέλος η κατάργηση της μόνιμης σταθερής δουλειάς και των Συλλογικών Συμβάσεων είναι στην ημερησία διάταξη της εργοδοσίας και δεν έχει τέλος η AGENDA. Όλα προσανάμματα στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των τραπεζών!
Από κοντά τα πολυεργαλεία τους : ΟΤΟΕ και Σύλλογοι σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου από τη μία παριστάνουν τους «εγγυητές» της εργασίας μας και από την άλλη βάζουν πλάτη στις «εθελούσιες» απολύσεις, χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων, εξασφαλίζοντας εργασιακή ειρήνη για τους εργοδότες.  Ακόμα και για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας δεν άρθρωσαν κουβέντα. Αφού πρώτα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την υπονομεύσουν, έχουν το θράσος να μιλούν για το «τέλος της απεργίας».  Ούτε μια λέξη για τους πλειστηριασμούς που κλιμακώνονται, ούτε για την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς κ’ τόσα άλλα. Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ από τους πολύχρωμούς «εξωραϊστικούς» Συλλόγους ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!  Αποτελούν δυσφήμιση για το συνδικαλιστικό κίνημα. Σημαία τους η φωτογραφία με το διευθύνοντα σύμβουλο,  με το βλέμμα στραμμένο στο βόλεμα και τη συναλλαγή με την εργοδοσία. Με αυτά τα ιδανικά διαπαιδαγωγούν τους εργαζόμενους, έχοντας μετατρέψει τους Συλλόγους σε Μ.Κ.Ο και μεσιτικά γραφεία.
Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί διέξοδο όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά τα τεράστια αδιέξοδά του. Με την πρόσφατη επίθεση των ΗΠΑ, Μ..Βρετανίας και Γαλλίας, με τη στήριξη ΝΑΤΟ  & ΕΕ, καταστρέφουν κράτη και σπέρνουν τον όλεθρο.  Πραγματικός στόχος τους  ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων. Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου βρίσκεται  πολύ κοντά.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ   υπηρετεί τις επιδιώξεις των καπιταλιστικών ομίλων με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει. Παράλληλα,  με διακηρυγμένο στόχο τη «γεωπολιτική αναβάθμιση» της Ελλάδας,  έχοντας μετατρέψει τη χώρα μας σε απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο μας μπλέκει ακόμα πιο βαθιά στο ιμπεριαλιστικό μακελειό.
Συνάδελφοι,
Δεν κάνουμε μνημόσυνα, ούτε γράφουμε επετειακές ανακοινώσεις ρουτίνας, όπως οι άλλοι. Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς το κάνουμε πράξη σήμερα! Γίνεται επίκαιρο ορόσημο, εφαλτήριο νέων αγώνων και οδηγός μάχης για το σήμερα. Θέλουν να μας έχουν κλεισμένους στο εργασιακό μας γκέτο να μένουμε απαθείς, μοιραίοι, και άπραγοι στο δρόμο για την εξαθλίωση και την απόλυση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη: 

·         Αφιερώνουμε χρόνο και κόπο στο συλλογικό κόντρα στο ατομικό.
·         Παίρνουμε ενεργά μέρος σε Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, κινητοποιήσεις.
·         Απαιτούμε σωματεία μαζικά και μαχητικά, όχι σφραγίδες.
·      Ξεπερνάμε απογοητεύσεις, τους εαυτούληδες της «καριέρας» και του             βολέματος, την εξάρτηση του «διευθυντικού δικαιώματος.»
·         Διαλέγουμε την ομορφιά του αγώνα. Συγκροτούμε οράματα και ιδανικά, που κινούν τους ιμάντες της ιστορίας και σπρώχνουν την κοινωνία μπροστά σε ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, που ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν.

Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί έχουμε ακλόνητη πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης. Γνωρίζουμε ότι αυτοί που παράγουν τον πλούτο έχουν και τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι κάτω από τις ξένες σημαίες του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του και είναι νομοτελειακό τελικά να νικήσουν.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ
στην Αθήνα στις 10πμ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
και σε όλη την Ελλάδα.

Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ:

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: